Gespoten pur isolatie zorgt voor de warmte!

Gespoten pur isolatie zorgt voor warmte

In een huis zijn er heel wat plaatsen waarlangs de warmte weg kan sluipen. Eerst en vooral kan dit via het dak maar ook via de vloeren en de muren. Vele mensen staan er niet bij stil maar dit kan heel wat geld kosten op jaarbasis.

Omdat de energieprijzen jaar na jaar stijgen is het belangrijk op één of andere manier te besparen op deze monsterachtige kost. Isolatie is hier een perfect middel voor want een huis dat niet of slecht geïsoleerd is verliest heel wat warmte. Bovendien stijgt het huis fors in waarde als er een goede isolatie aangebracht is.

BK Foam voert verschillende isolatiewerken uit die ervoor zorgen dat u veel minder zal uitgeven aan energiekosten, namelijk:

  • Thermische isolatie op de vloer met gespoten PUR
  • Kruipkelderisolatie met gespoten PUR
  • Dakisolatie

Twee vloeibare componenten worden gemengd gespoten waardoor men een schuim (polyurethaan) verkrijgt. Dit schuim hecht zich aan het te isoleren materiaal. Pur isolatie heeft een Lambda waarde van 0,026W/mK (>12cm), 0,027W/mK (8-12cm) of 0,028 W/mK (<8cm). Pur isolatie heeft dus een heel goede isolatiewaarde. Na het spuiten van de pur isolatie is deze zo goed als onmiddellijk uitgehard.

Thermische isolatie op de vloer met gespoten PUR:

De bouwheer zorgt voor volgende zaken:

  • De ondergrond moet stofvrij zijn (met een industriële stofzuiger)
  • De ondergrond moet droog en vetvrij zijn
  • Leidingen moeten voldoende worden vastgemaakt op de ondergrond
  • Het gebouw moet winddicht zijn
  • Tijdens de winterperiode moet de ondergrond minimum 5°C zijn; indien nodig moet er dus bijverwarmd worden

Kruipkelderisolatie met gespoten PUR:

Gespoten pur is de perfecte oplossing om uw kruipkelder te isoleren. De kruipkelder moet volledig droog zijn (plafond en op de grond).

Dakisolatie met gespoten PUR:

Gespoten pur kan tegen een houten onderdak gespoten worden; niet tegen de pannen of tegen plastic.

 

Al deze isolatiewerken worden telkens uitgevoerd met de meeste zorg en een perfecte afwerking zodat u meteen na de plaatsing al een verschil zal voelen. Contacteer ons vandaag nog voor alle info en vragen aangaande onze isolatiewerken.

Contacteer ons!014 96 06 22